Archiv der Kategorie: TYPO3

Tips & Tricks for TYPO3 Extension Powermail

When it comes to complex web forms the onboard TYPO3 content element “Mail form” soon reaches its limits. The well known extension Powermail will fill the gap. Here are some tips and tricks that might come in handy if you … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Configuration, Email, Extensions, HTML, TYPO3 | 25 Kommentare

TYPO3: Sanitize a database that uses Latin1 character encodings in UTF-8 database fields

In TYPO3 systems before v4.5 you could get all sorts of messy database character encodings by setting wrong or incomplete parameters in your typo3conf/localconf.php…

Veröffentlicht unter Configuration, MySQL, PHP, TYPO3 | 1 Kommentar

TYPO3: Red question marks instead of language flags

You just upgraded to TYPO3 4.5.x and the backend now shows white question marks in a red circle where you used to see a language flag of the default language of your content elements? 

Veröffentlicht unter Configuration, TYPO3, TypoScript | Hinterlasse einen Kommentar

TYPO3 tips and tricks

This post has been split up into two independant articles: TYPO3: Red question marks instead of language flags TYPO3: Sanitize a TYPO3 database that uses Latin1 character encodings in UTF-8 database fields

Veröffentlicht unter Configuration, MySQL, TYPO3, TypoScript | 1 Kommentar

TYPO3 install tool: GIF image size warnings on Windows servers

Running TYPO3 on a Windows server and getting strange warnings in install tool about the size of the generated GIFs? 

Veröffentlicht unter Bug, Configuration, PHP, TYPO3, Windows | Verschlagwortet mit , , , | Hinterlasse einen Kommentar

“Indentation and Frames” for TYPO3 content elements

TYPO3 content elements yield a setting called “Indentation and Frames” (or simply ”Frame” in older TYPO3 versions) that is often ignored. It can be used to add custom CSS classes to content elements, or even wrap them in a nested custom … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Configuration, TYPO3 | Verschlagwortet mit , , , | 2 Kommentare

GraphicsMagick crashing under TYPO3

A TYPO3 4.3 project running nicely on my local development system did not produce the expected icons on the remote live server. It took me the better part of a day to find out why…

Veröffentlicht unter Bug, Software, TYPO3, Windows | Verschlagwortet mit , , , | Hinterlasse einen Kommentar